Verslag en foto's - Bedrijfsbezoek ProRail - 9 november 2017

Het Young Professionals netwerk van de VVD is op donderdag 9 november op bezoek geweest bij het commandocentrum van ProRail in Utrecht. Lees onderstaand het verslag van deze leuke en inspirerende middag.

© Secretaris VVD Young ...

Het Young Professionals netwerk van de VVD is op donderdag 9 november op bezoek geweest bij het commandocentrum van ProRail in Utrecht.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zet de organisatie zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. Dagelijks weer een grote uitdaging, wij kregen de kans hier meer over te leren en horen.


Eerst gingen we in gesprek met Pier Eringa, CEO van ProRail. Pier vertelde vol passie over het werk van ProRail, maar ook over de dilemma's waar dagelijks tegenaan gelopen wordt.

Zo hebben we gesproken over de keuzes bij vertraagde treinen, over de verhouding tussen vervoerders (Zoals NS) en ProRail, en over het imago van ProRail. Het werd een leuk vraaggesprek waarbij Pier eerlijke antwoorden gaf en alle aanwezigen de kans kregen meer te leren over de wereld op het spoor.

Vervolgens kregen we een presentatie van Anton van Kempen, Officier van Dienst bij ProRail. Hij vertelde ons meer over de dagelijkse praktijk. Wat gebeurt er als er een aanrijding met een persoon plaatsvindt? En waarom krijgen de goederentreinen soms voorrang op personenvervoer?

Anton verraste ons met statistiek en cijfers, zoals het feit dat er 2500 overwegen in Nederland zijn en dat er bijna 7000 km spoor ligt in Nederland.

Na het inhoudelijke programma hebben we gezellig geborreld, met uitzicht op het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR), waarbij alle deelnemers elkaar beter hebben leren kennen.

Al met al weer een geslaagd event van de VVD Young Professionals!