Terugblik BundesTaghwahl event door VVD YP Lid Nick Ottens

Terugblik BundesTaghwahl event 12 mei door VVD YP Lid Nick Ottens

Het Thematisch Netwerk Young Professionals sprak op woensdagavond 12 mei over de aanstaande Duitse verkiezingen met Nicola Beer, hoofd van de FDP-delegatie in Brussel en vicevoorzitter van het Europees Parlement; Jon Worth, politiek analist en lid van de Duitse Grünen; en onze eigen Ruben Brekelmans, woordvoerder buitenland in de Tweede Kamer.

Het leverde een levendige discussie op. Een aantal liefhebbers borrelden digitaal zelfs een uur na, inclusief een van de sprekers en veel deelnemers deden actief hieraan mee. Voor een volgend event denken we na hoe we dit nog verder en interactiever maken: voed ons gerust met ideeën.

Politieke analyse en deep-dive in de Duitse politiek: een verslag

Uit de discussieavond en de digitale borrel kwamen een aantal interessante overeenkomsten en nuanceverschillen met onze Duitse zusterpartij naar voren. Nick Ottens (32), zelf politiek analist, voorheen woonachtig te Barcelona en tegenwoordig in Amsterdam, pikt er een aantal uit. Voor wie er niet bij was, de avond nog even her wil beleven of een diepere duik in de Duitse politiek en de invloed op Nederland en de EU wilt, een aanrader. Voor het leesgemak hebben we deze even in PDF bijgevoegd met doorklikbare links naar sprekers en wat interessante Duitse en internationale bronnen: welke thema's spelen er, hoe doen CDU/CSU het in de peilingen, hoe staat het met de opkomst van de Groenen en hoe doet onze zusterpartij het FDP het? Een aantal van de links bieden ook een actueel overzicht, dus die kan je blijven bezoeken voor de laatste stand van zaken (zoals "Politico's Polls of polls + de bijbehorende continu geupdate analyses) ;-)


Zie hiervoor het bijgevoegde verslag van de avond in de bijlage. Als je zelf ideeen hebt, schroom niet om ons als bestuur te contacteren op secretaris@youngprofessional.vvd.nl

Zet cookies aan om de video te tonen.