Oorsprong VVD Netwerk Young Professionals

Ontstaan VVD Young Professionals Netwerk:

In maart 2012 startte de eerste lichting van Studio VVD. Studio VVD was een nieuwe training van de VVD, die zich een jaar lang richtte op het uitvoeren van verschillende opdrachten voor het VVD-hoofdbestuur als de Tweede Kamerfractie. Als deelnemers waren 20 enthousiaste jonge VVD’ers geselecteerd die hun sporen in de partij al hadden verdiend.

Het hoofdbestuur van de VVD had geconstateerd dat politieke partijen steeds minder leden kregen omdat veel mensen zich niet meer wensten te verbinden aan een politieke partij. Daarom kreeg Studio VVD de opdracht om een nieuwe methode te vinden om mensen te binden, specifiek young professionals. De VVD beschouwt hen als de toekomst van Nederland, maar ook voor de partij. Daar zit immers talent en kennis waar de VVD behoefte aan heeft.

De deelnemers van Studio VVD hebben vervolgens een concept bedacht: VVD Young Professional. Een netwerk van young professionals die affiniteit hebben met de VVD, zonder dat zij verplicht lid hoeven te worden van de partij. Dit netwerk zou in het teken gaan staan van netwerken, inhoud en politiek. Ook werd het eerste VVD Young Professional event met als hoofdgast premier Mark Rutte door Studio VVD georganiseerd. Dit event was een groot succes waar ruim 60 enthousiaste young professionals op af zijn gekomen. Zij vormden de basis van het netwerk.

Inmiddels is VVD YP doorgegroeid naar een actief netwerk. Er zijn minstens twee grote evenementen per jaar, gericht op thema’s die voor young professionals interessant zijn, zoals de arbeidsmarkt, ondernemen en energie.

Het lidmaatschap van VVD YP is gratis en vrijblijvend. Het geeft je de kans om actief te netwerken met andere young professionals en om mee te praten over de politieke items en in gesprek te gaan met bekende politici en gerenommeerde ondernemers.